• Välkommen till vår butik!
Fri frakt vid 899:- /Snabb leverans (2-5dagar)

Certifikat

GOTS - Global Organic Textile Standard Global Organic Textile Standard: (GOTS) är erkänd som den ledande bearbetningsstandarden för textilier tillverkade av organiska fibrer över hela världen. Den definierar höga miljökriterier längs hela försörjningskedjan för organiska textilier och kräver också att sociala kriterier följs.

IVN BEST och KBT - Naturtextil IVN-certifierad BEST: Denna kvalitetsförsegling, välkänd inom Europa, sätter för närvarande den strängaste ekologiska standarden för textilproduktion på den högsta tekniska nivån som för närvarande är möjlig. BEST speglar de standarder för miljövänliga textilier som utvecklats av International Association of Natural Textile Industry (IVN) sedan 1990 och granskar hela textilproduktionskedjan både när det gäller ekologiska standarder och när det gäller socialt ansvar. IVN Best överträffar GOTS-standarden, som tillåter upp till 30% icke-organiska fibrer. Produktion under IVN matchar GOTS-standarden. Att använda IVN-tätningen kräver medlemskap och certifiering enligt IVN-standarder. Ull i IVN-försörjningskedjeprogram kommer från certifierad ekologisk djurhållning (även känd som kbT). Ingen mulesing-metod har tillämpats på fåren - ett mycket kritiserat sätt att "vaccinera" fåren i Australien. 

Bluesign (bluesign) är en standard för miljöcertifiering av textilproduktion, administrerad av bluesign technologies i Schweiz. Bluesigncertifieringen gäller företagens samhällsansvar och innefattar därmed såväl produktionens utsläpp i luft och vatten, resurshushållning och arbetarskydd, som säkerheten för konsumenterna (kemiska ämnen i kläderna).

STANDARD 100 by OEKO-TEX® är det mest kända och spridda varumärket i världen, därför också världens ledande märkning för textilier.En STANDARD 100 by OEKO-TEX® certifiering innebär att produkten uppfyller höga humanekologiska krav och inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga.